Botox tegen tandenknarsen

Botox tegen tandenknarsen bij KNAP Institute

Tandenknarsen (ook wel bruxisme genoemd) is een vervelende aandoening die veel voorkomt. Vaak gebeurt tandenknarsen onbewust tijdens de slaap en heeft u het zelf niet in de gaten. Bij langdurig tandenknarsen kan er slijtage ontstaan aan tanden en kiezen. Dit heeft zowel pijnlijke als cosmetische gevolgen. Tandenknarsen is goed te behandelen met botox, want botox geeft de spier rust. De ervaren cosmetisch artsen bij KNAP Institute helpen u graag! Alvorens de behandeling wordt gestart, dient uw tandarts wel te hebben vastgesteld dat de kaakstand niet de oorzaak is van het knarsen.

Over onze behandeling

Gevolgen en oorzaken van tandenknarsen

Tandenknarsen (bruxisme) is een lastig probleem, dat de tanden vroegtijdig overmatig kan verslijten waardoor het gebit ernstig kan beschadigen. Omdat tandenknarsen vaak ’s nachts gebeurt, kan er veel spanning en pijn in de kaak, nek- en hoofdpijn en vermoeidheid ontstaan. Tandenknarsen komt regelmatig voor bij jonge kinderen, maar ook bij volwassenen. In sommige gevallen kan het spontaan weer verdwijnen, maar de klachten kunnen ook aanhouden. Er kunnen diverse oorzaken zijn voor tandenknarsen zoals stress, slaapstoornissen, roken, drugs of alcoholgebruik. Er zijn ook aanwijzingen dat een onbewuste hersenactiviteit zorgt voor het krachtig over elkaar schuiven van tanden en kiezen.

Behandeling

Tijdens de behandeling wordt er botox in de kaakspieren gespoten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kleine injectienaalden. Een botox-behandeling bij tandenknarsen kan enorm helpen, omdat botox de spierspanning in de kauwspieren verlaagd. Het tandenknarsen zal hierdoor verminderen of zelfs helemaal ophouden. In principe wordt tijdens de behandeling alleen de grote kauwspier behandeld. Mocht de andere kauwspier ook een oorzaak zijn, dan wordt deze eveneens behandeld.

Kosten

De kosten van een botox-behandeling tegen tandenknarsen zijn afhankelijk van uw situatie. U wilt echter niet voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Daarom wordt vooraf uitvoerig met u besproken welke kosten de behandeling met zich meebrengen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met uw budget.

Nazorg

Ernstige bijwerkingen na een bruxisme-behandeling met botox zijn niet bekend. Het kan voorkomen dat er lichte zwellingen ontstaan, maar deze trekken snel weg. Er zijn een aantal zaken waar u na de behandeling rekening mee dient te houden:

  • Krab of wrijf niet op de plekken waar bultjes en vlekjes ontstaan.
  • Verricht de eerste zes uur geen lichamelijke inspanning.
  • Drink de eerste zes uur geen alcoholische dranken.
  • Blijf de eerste vier uur na de behandeling wakker.

De dag na de behandeling zijn er geen beperkingen meer. Uw behandelend arts bij KNAP Institute geeft u na de behandeling alle benodigde informatie. Voor een optimaal resultaat is het aan te bevelen de botox-behandeling tegen tandenknarsen om de 3 à 4 maanden te herhalen.

Veelgestelde vragen

Botox zorgt dat spieren minder krachtig samentrekken, zodat rimpeltjes die ontstaan tijdens bijvoorbeeld fronsen zullen verminderen. Fillers geven volume. Ze kunnen bijvoorbeeld een rimpel of plooi minder diep maken of een wang iets voller.
Geef goed aan welk effect u wenst te behalen. Ik zal u adviseren over de keuze tussen botox en/of filler. De keuze tussen de verschillende fillers maak ik op basis van uw wens. De hyaluronzuurfillers zijn ingedeeld op viscositeit. De stevige, viskeuze producten worden diep in de huid geïnjecteerd om volume te geven, de dunnere producten worden oppervlakkig geïnjecteerd om fijnere lijntjes weg te werken.
Botox word al meer dan twintig jaar gebruikt in de geneeskunde. Er zijn veel studies gedaan naar lange en korte termijn gevolgen van botox. De hoeveelheden die we gebruiken binnen ons vakgebied leveren geen gevaar op.

KNAP Institute
Parnassusweg 9
1077DA Amsterdam

Contact
020 – 6708290
info@knapinstitute.nl

Openingstijden
Maandag 08:00 – 21:00
Dinsdag 08:00 – 21:00
Woensdag 08:00 – 21:00
Donderdag 08:00 – 21:00
Vrijdag 08:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 18:00
Zondag 10:00 – 18:00
Delen op FacebookTweet about this on TwitterGoogle+LinkedIn

Maak direct een afspraak bij KNAP Institute

The happiest girls, are the prettiest

Wilt u ook weten wat onze Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop voor u kan betekenen?
Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak voor onze gratis consult!

Onze klanten vertellen

Chantal Janzen

“Ik ben super blij met de !QMS producten en behandelingen van !QMS bij KNAP. Deze...

Chantal Janzen
Wendy van Dijk

Wendy gebruikt de !QMS producten nu 3 maanden; “Ik ben mega enthousiast, mijn huid straalt...

Wendy van Dijk
Chantal Bles

Chantal Bles is verantwoordelijk voor de styling van televisie producties en fashion shoots voor glossy...

Chantal Bles
Vivian Reijs

“Ik ben echt heel kritisch als het op beautyproducten en behandelingen aankomt, maar soms komen...

Vivian Reijs