• nl

SkinTech Peelings

SkinTech peelings bij KNAP Institute Amsterdam

Een mooie, egale huid is voor menigeen een belangrijk schoonheidsideaal. Een mooie huid straalt immers gezondheid en vitaliteit uit. Helaas krijgt de gemiddelde huid veel te verduren in een mensenleven. Weersinvloeden als zon, wind en vrieskou eisen het hele jaar door hun tol. Maar ook factoren als ongezond eten, roken, onderliggend lijden of stress hebben een negatief effect op de kwaliteit van de huid. Een arme, vale en droge huid met grote poriën, fijne lijntjes en rimpeltjes of pigmentvlekken is vaak het gevolg. Daarnaast blijft acne een boosdoener voor een slecht uitziende huid.

SkinTech® biedt een prachtig portfolio aan huidverbeterende behandelingen. U kunt vanaf nu terecht voor drie verschillende SkinTech® peelings. Welke peeling het meest geschikt is voor uw huid bepalen we tijdens een gratis en vrijblijvend consult. Na de peelings verzorgt u de huid met de speciale SkinTech® ‘post peel care’ crèmes die tevens bij ons verkrijgbaar zijn.

De verschillende SkinTech Peelings uitgelegd:

SkinTech® Easy Droxy Peel

De Easy Droxy Peel is de nieuwste peeling uit het SkinTech® aanbod en bestaat uit een combinatie van vijf verschillende zuren (AHA en BHA) : 30% glycolzuur, 12% melkzuur 10% citroenzuur, 4% kojine zuur en salicylzuur 2%.

Na het afronden van de Easy Droxy Peel is de huid meteen zichtbaar verstrakt. Deze fruitzuurpeeling werkt als ‘cel by cel’ peeling (dus geen grote vervelling), waardoor er nauwelijks downtime merkbaar is. Easy Droxy frist de huid op en laat haar weer stralen.

Voor wie?

Deze peeling is voor iedereen aan te raden. Het zorgt voor een stralende huid doordat de dode huidcellen worden verwijderd. Daarnaast kan het ingezet worden voor vroegtijdige huidveroudering, fijne (droogte)lijntjes, zonschade en een acne gevoelige huid.

Easy Droxy Peel kan als eenmalige “partypeel” worden ingezet, maar leent zich ook heel goed als behandeling voor huidverbetering.  Het behandelprotocol bestaat dan uit vier peelingsessies met een interval van acht dagen in combinatie met twee SkinTech® crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte (Melablock HSP SPF 30 of 50+), plus Cleanser Foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Daarna wordt het gezicht in verschillende vlakken verdeeld. Per vlak wordt de peeling aangebracht. De peel wordt in maximaal twee lagen aangebracht met daartussen een interval van twee minuten. Wanneer er na het aanbrengen van de eerste laag al roodheid zichtbaar is, wordt er geen tweede laag aangebracht. De cliënt kan een prikkend/tintelend gevoel ervaren.

De peeling wordt geneutraliseerd door middel van een blauw gekleurde gel. Hierbij kan de cliënt een hittesensatie ervaren. Met watjes wordt de blauwe gel van de huid verwijderd. Wanneer de watjes volledig blauw kleuren, is de peeling geneutraliseerd.

Downtime

De huid is direct zichtbaar verstrakt en u zult minimaal last hebben van downtime. De huid kan wat de huid wat strak voelen en er kan een lichte schilfering ontstaan.

Behandelkuur

De peeling kan prima ingezet worden als eenmalige behandeling maar voor optimaal resultaat ondergaat u vier sessies met een interval van twee tot vier weken.

De peel zal ondersteund moeten worden met thuisproducten. De huidtherapeut zal hierin adviseren.

SkinTech® Easy TCA® Pain Control

Deze peeling bestaat uit 15% trichloorazijnzuur wat gemengd wordt met een zogeheten ‘base solution’’. Hier is een vleugje fenol aan toegevoegd en heeft als doel dat de cliënt minder pijn zal ervaren tijdens de behandeling. Deze peel behoort tot de medium klasse peelings. Deze peeling werkt dus dieper op de huid dan de eerder genoemde Easy Droxy Peel.

De behandeling richt zich op:

  • Pigmentvlekken
  • Fijne lijntjes
  • Grote poriën
  • Huidveroudering
  • Zonneschade
  • Rokershuid
  • Acne (gevoelige) huid

De behandeling

De huid wordt vooraf gereinigd met een foam cleanser, waarna deze wordt verwijderd met watjes. Daarna wordt het gelaat in 7 verschillende vlakken verdeeld. Met 2 wattenstaafjes wordt de peeling met roterende bewegingen aangebracht. Dit gebeurt per vlak. De peelingvloeistof zal zorgen voor eiwitstolling, wat ook wel frosting wordt genoemd. Dit is zichtbaar als witgrijze vlekken.

Wanneer hier sprake van is, beperkt de behandeling zicht tot het aanbrengen van één laag. Wanneer hier nog geen sprake van is, wordt het gelaat in 3 vlakken verdeeld en een 2e laag aangebracht. Afhankelijk van de huidreactie zal worden gekeken of er nog een 3e laag wordt aangebracht.

Wanneer de gewenste huidreactie is bereikt wordt de behandeling afgesloten met het ‘post peel mask’. De peeling wordt dus niet geneutraliseerd. Dit masker zorgt ervoor dat de roodheid en pijn verdwijnt en het heeft een sterke anti-inflammatoire werking dat ook de vorming van pigment tegengaat.

Na de behandeling

De cliënt krijgt een formulier mee waarop het thuisadvies beschreven staat. De peeling moet ondersteund worden met thuisproducten. Bij pigmentklachten of bij een donker huidtype zal er vooraf aan de behandeling al gestart moet worden met een pigmentremmende crème en een SPF. Deze voorbereiding is noodzakelijk en zal tijdens een consult worden besproken.

Downtime

Deze peel heeft een downtime. In het begin zal de huid strak en droog aanvoelen en na 2-3 dagen begint de huid met schilferen. Gedurende een aantal dagen kan de huid rood aan doen en gevoelig zijn.

Behandelkuur

Aantal behandelingen: 4 sessies met een interval van 2 weken.

Downtime: Ja, in het begin voelt de huid strak en droog. Na ongeveer 2-3 dagen zal de huid gaan beginnen met schilferen. Daarnaast kan de huid rood en gevoelig zijn. Het is belangrijk om de huid volgens protocol te behandelen thuis met de door de huidtherapeute voorgeschreven thuisproducten.

SkinTech® Pixel peel

Tot slot bieden we de Pixel peel aan. De pixel peel is eigenlijk hetzelfde als de Easy TCA® Pain Control maar wordt dan uitgebreid met een dermaroller behandeling. De behandeling met de dermaroller wordt eerst uitgevoerd waarna de peel aangebracht zal worden. Doordat we de huid eerst met een dermaroller behandelen zal de peel intensiever werken doordat de dermaroller onzichtbare gaatjes maakt in de huid.

De behandeling is met name geschikt voor het verbeteren van een grove huidstructuur, (acne) littekens en de diepere rimpels.

De behandeling

De behandeling is hetzelfde als de hierboven beschreven Easy TCA® Pain Control maar dan met een dermaroller behandeling vooraf. Soms is de beste kuur een mix van de Easy TCA® Pain Control behandeling en de Pixel peel behandeling. Uw huidtherapeute zal u hierin adviseren.

Downtime

Deze behandeling heeft een korte downtime. Net als bij de Easy TCA® Pain Control zal de huid eerst strak en droog aanvoelen. Na ongeveer 3 dagen zal de huid gaan schilferen. De huid kan tevens wat rood en gevoelig zijn. Ook hier geldt dat u nauwkeurig het voorgeschreven protocol van de huidtherapeute moet opvolgen betreft de thuisproducten.

Welke peeling is het beste voor mijn huid?

U bent van harte welkom op een gratis en vrijblijvend consult zodat de therapeute een persoonlijk advies kan geven en samen met u een behandelplan kan opstellen.

 

Veelgestelde vragen over de SkinTech peelings

Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van 2-3 behandelingen met 4 weken tussen de behandelingen. Om het behaalde resultaat te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat een peeling te ondergaan, bijvoorbeeld één keer per kwartaal.

• Tijdens het consult zal met u besproken worden welke maatregelen u moet treffen voor uw behandeling. Bij sommige peelings is het nodig om de huid voor te bereiden. De specialiste zal u hiervan op de hoogte brengen.

• Mannen: 24 uur van tevoren niet scheren. Liefst langer. Na de peeling een week niet scheren en mesje reinigen met alcohol van tevoren.

• Voor het huidherstel helpt het als u van tevoren start supplementen te gebruiken zoals Collageen boosters, vitamine C + calcium, glucosamine, multivitamine preparaten, LaVisage. U start hiermee tegelijk met de ampullen.

• Voor de behandeling 2 weken niet in de zon, SPF 50 gebruiken.

• Het behandeleffect wordt geoptimaliseerd indien u vooraf en achteraf aan de behandeling producten gebruikt die uw specialiste zal voorschrijven en die aansluiten bij het behandelplan. Deze producten bereiden de huid goed voor en zorgen voor langer behoud van het resultaat.

• Probeer na de behandeling blootstelling aan zonlicht (waaronder ook zonnebank) te vermijden. Het is zeer raadzaam om tijdens de gehele kuur uw gezicht met sunblock met een hoge SPF (minimaal factor 30) in te smeren wanneer blootstelling aan de zon niet vermeden kan worden. Zo voorkomt u kans op hyperpigmentatie.

• Tot 7 na de behandeling kan de huid gaan schilferen en roodheid vertonen. Probeer niet aan eventuele schilfertjes of korstjes te ‘pulken’.

• Roken vertraagt het wondgenezingsproces, waardoor het langer duur voordat de huid geneest.

• Het wordt aanbevolen geen gezichtsmaskers, cosmetische producten die uw huid irriteren en geen exfoliërende producten te gebruiken tijdens de kuur.

• Wij raden aan geschikte huidverzorging te gebruiken tussen de behandelingen. Vraag uw specialiste om advies op maat.

• Voor het camoufleren van de huid zijn de professionele camouflageproducten van Oxygenetics zeer geschikt evenals de producten van BASEOFSWEDEN.

KNAP Institute
Parnassusweg 9
1077DA Amsterdam

Contact
020 670 8290

info@knapinstitute.nl

Openingstijden
Maandag 08:00 – 21:00
Dinsdag 08:00 – 21:00
Woensdag 08:00 – 21:00
Donderdag 08:00 – 21:00
Vrijdag 08:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 18:00
Zondag 10:00 – 18:00

 

Locatie Willemsparkweg 168

KNAP Willemsparkweg
Willemsparkweg 168
1071HT Amsterdam
020 670 8290
info@knapwillemsparkweg.nl

Openingstijden Willemsparkweg
Maandag 09:00 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 21:00
Woensdag 09:00 – 21:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 18:00
Zondag Gesloten

 

Maak direct een afspraak bij KNAP Institute

Start young, Stay young

Bij KNAP Institute kunt u terecht voor een gratis en vrijblijvende MAC Huidscan.
De MAC huidscan geeft een zeer uitgebreid en objectief beeld van uw huid.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services
×
Knap Institute gesloten

Uit voorzorg heeft ons management team besloten om beide KNAP vestigingen vanaf zondag 22 maart t/m dinsdag 28 april te sluiten. Wij zulllen op beide locaties tijdelijk geen behandelingen meer uitvoeren. Dagelijks zijn we op onze vestiging op de Willemsparkweg van 11-16 uur geopend (maandag t/m zaterdag) voor het afhalen van producten en pakketten voor thuis. U kunt ook online shoppen. Klik hier om het volledige bericht te lezen.