MENUMENU
MENUMENU

Steelwratjes verwijderen Amsterdam

Steelwratjes verwijderen bij KNAP Institute

Skin tags worden ook wel fibromen of steelwratten genoemd. Ze ontstaan vooral bij mensen met insulineresistentie, al dan niet in combinatie met overgewicht. Ze komen voor in de hals, op oogleden, onder de oksels, in de haren of in de schaamstreek. Het zijn huidcellen die een soort uitstulping vormen zoals te zien op de foto.

Over onze behandeling

Hoe ontstaan steelwratjes?

Soms komen de skin tags samen voor met acanthosis nigricans, een donkergekleurde huidverdikking op de zelfde plaats als de skin tags zich bevinden. Er is dan een afwijking aan het bindweefsel, een soort goedaardige tumoren. Ze zijn in principe ongevaarlijk maar duiden op onderliggende problemen in de insulinehuishouding.

Het is zeer zinvol de oorzaak aan te pakken. Ze verwijderen doet niets aan de oorzaak, ze komen gewoon weer terug. Kijk ook bij acanthosis nigricans om over andere aspecten en risico’s te lezen.

Wat heeft voeding te maken met steelwratjes?

Overmatig gebruik van koolhydraten, teveel omega-6 vetten (met name linolzuur) en een tekort aan omega-3 vetten en vitamine D3 is, samen met een gebrek aan beweging, de hoofdoorzaak. Vooral geraffineerde voeding, zoetmiddelen zoals glucose-fructosesiroop, frisdranken, melkproducten, tarweproducten en eenzijdige voeding met een gebrek aan nutriënten zoals mineralen (selenium, zink, chromium, …) dragen bij aan dit probleem. Kant-en-klaar maaltijden, voeding uit pakjes en zakjes met allerlei E-stoffen en smaakversterkers vormen bijna een garantie tot insulineresistentie.

Bepaalde supplementen, de zogenaamde nutricosmetics, kunnen helpen om het insulinemetabolisme te verbeteren. Vooral SkinSecure (4 per dag), samen met SkinProtect (3 per dag) kunnen bijdragen aan een goed insulinemetabolisme. In combinatie met veel intensieve beweging en verstandig eten kan insulineresistentie worden bestreden. Het is zeer belangrijk dit te doen omdat er veel meer minder onschuldige maar soms onzichtbare problemen kunnen ontstaan zoals PCOS of uiteindelijk zelfs diabetes. Als de donkere huid verdwenen is, samen met de skin tags, is het probleem zeer waarschijnlijk opgelost. De skin tags verwijderen is slechts een esthetische handeling maar zinloos in de aanpak van het echte probleem.

Het verwijderen van Skin Tags/Steelwratjes

Het verwijderen van skin tags/ steelwratjes gebeurd met het BioSkinSmoothing apparaat. De hoogfrequente wisselstroom zorgt er voor dat de aandoeningen verwijderd kunnen worden. Dit gaat met behulp van een naald, waarmee men de stroom naar het lichaam brengt. Hierdoor worden skintags/ steelwratjes op de huid verschrompelt en zo dus verwijderd.

Deze behandeling is niet geschikt voor genitale wratten.

Locatie Parnassusweg 9

KNAP Institute
Parnassusweg 9
1077DA Amsterdam
020 – 6708290
info@knapinstitute.nl

Openingstijden Parnasusweg
Maandag 08:00 – 21:00
Dinsdag 08:00 – 21:00
Woensdag 08:00 – 21:00
Donderdag 08:00 – 21:00
Vrijdag 08:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 18:00
Zondag 10:00 – 18:00

Locatie Willemsparkweg 168

Geopend per oktober

KNAP Willemsparkweg
Willemsparkweg 168
1071HT Amsterdam
020 – 6708290
info@knapwillemsparkweg.nl

Openingstijden Willemsparkweg
Maandag 12:00 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 21:00
Woensdag 09:00 – 21:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 18:00
Zondag Gesloten
Delen op FacebookTweet about this on TwitterGoogle+LinkedIn

Maak direct een afspraak bij KNAP Institute

Start young, Stay young

Bij KNAP Institute kunt u terecht voor een gratis en vrijblijvende MAC Huidscan.
De MAC huidscan geeft een zeer uitgebreid en objectief beeld van uw huid.

Onze klanten vertellen

Onze blog

Blijf op de hoogte! Lees onze blog