MENUMENU
MENUMENU

Tatoeage verwijderen Amsterdam

Tatoeage verwijderen bij KNAP Institute Amsterdam

Spijt van een tatoeage? Of is de tatoeage niet helemaal naar wens gelukt? Bij KNAP Institute kunt u nu terecht voor het verwijderen van de tatoeage met laser behandelingen. Deze behandelingen zijn in staat om ongewenste tatoeage ink in de huid te verwijderen.

Over onze behandeling

De laser geeft hele korte pulsen van hoge energie af die geabsorbeerd worden door het donkere pigment van de tatoeage. Door het “laser shot” wordt de inkapseling van de inktdeeltjes opengebroken, de inktdeeltjes worden hierdoor steeds verder vergruist in zeer kleine deeltjes. Deze steeds kleiner gemaakte inktdeeltjes worden in de weken na de behandeling door het lichaam vanzelf opgeruimd. Na meerdere sessies zal de tatoeage steeds verder vervagen.
Het aantal behandelingen hangt af van onder andere de diepte, de kleur en de leeftijd van de tatoeage. Tijdens een intake gesprek stellen we samen met u een behandelplan op.

Veelgestelde vragen

Voor de behandeling mag u geen visolie (Omega-3-6), Sint Janskruid, Aspirine, anticoagulantia, corticosteroïden, Isotretinoine, andere retinoïden of andere bloed- of huidverdunnende middelen gebruiken. Daarnaast raden we aan om geen alcohol te gebruiken in verband met bloedingsneiging en dient u zowel 4 weken voor als na de behandeling uit de zon te blijven. Bij haargroei is het belangrijk om 1 dag van tevoren te scheren en harsen of epileren dient minimaal 3 dagen van tevoren gedaan te worden. Tevens raden we aan om te stoppen met roken omdat roken het huidherstel vermindert.

De huid wordt eerst door de arts of huidtherapeut gedesinfecteerd. De laser wordt ingesteld op het uiterlijk van de tatoeage. Vervolgens wordt de laser net boven de tatoeage geplaatst en wordt het hele gebied zorgvuldig behandeld. De behandeling kan pijnlijk zijn. Tijdens de behandeling ontstaat er een witte waas over de tatoeage, wat een gewenste reactie is. Na afloop zal deze waas wegtrekken en zal de huid gaan zwellen. De huid wordt vervolgens gekoeld met coldpacks, ingesmeerd met antibacteriële zalf en afgedekt met een steriel gaasje.

Na de behandeling mag u de huid koelen met coldpacks en we raden u aan veel water te drinken. De eerste dag hoeft u de huid niet te reinigen. Vanaf de tweede dag reinigen met koel water. U mag niet zwemmen of in bad en het behandelde gebied dient drooggedept te worden met een schone handdoek.
Na de behandeling smeert u dagelijks Alhydran, Lamiderm of Bepanthen. Deze zalf dient gebruikt te worden zolang de huid nog aan het genezen is en er korstvorming aanwezig is.
Zodra de huid genezen is, kunt u een hydraterende crème te gebruiken en een SPF 50+.
Blootstelling aan UV-straling dient vermeden te worden gedurende 3 maanden. Het gebruik van een zink-oxide sunblock SPF 50 wordt gedurende de behandelperiode tot een jaar na de behandeling geadviseerd.

De behandeling is geschikt voor zowel het verwijderen van professioneel aangebrachte tatoeages als amateur tatoeages.

De behandeling duurt 15 tot 60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Er kunnen 6 tot 14 behandelingen nodig zijn.

Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van onder andere de kleur(en) van uw tatoeage, de diepte en de leeftijd van de tatoeage. Het is belangrijk om uw verwachtingen van te voren uit te spreken en eventueel bij te stellen.

Het licht van de laser wordt zeer goed geabsorbeerd door de kleuren zwart, paars en donkerblauw. De kleuren rood, roze, geel, oranje en groen reageren minder goed.

Indien u de voorzorgsmaatregelen goed opvolgt treden normaal gesproken geen littekens op. Bij een getinte of donkere huid kan de behandelde huid soms donker verkleuren. In het algemeen verdwijnt deze ‘hyperpigmentatie’ vanzelf na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen is het echter blijvend.

KNAP Institute
Parnassusweg 9
1077DA Amsterdam

Contact
020 – 6708290
info@knapinstitute.nl

Openingstijden
Maandag 08:00 – 21:00
Dinsdag 08:00 – 21:00
Woensdag 08:00 – 21:00
Donderdag 08:00 – 21:00
Vrijdag 08:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 18:00
Zondag 10:00 – 18:00
Delen op FacebookTweet about this on TwitterGoogle+LinkedIn

Maak direct een afspraak bij KNAP Institute

The happiest girls, are the prettiest

Wilt u ook weten wat onze Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop voor u kan betekenen?
Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak voor onze gratis consult!

Onze klanten vertellen

Onze blog

Blijf op de hoogte! Lees onze blog
×
KNAP Blog

KNAP Blog

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, de beste beauty tips en de meest recente behandelingen.
 
Lees onze blog

×
KNAP Blog

Onze blog

Blijf op de hoogte! Lees onze blog