Uitgelegd: Vitamine D in relatie tot een gezonde huid

Vaak last van een droge huid? Of juist een verstoorde talg productie waardoor je acne problemen krijgt? Het kan zijn dat je Vitamine D level hier een rol in speelt want een tekort aan Vitamine D kan namelijk resulteren in verschillende huidklachten.

Vitamine D nader uitgelegd:

Vitamine D is nodig om calcium uit voeding in het lichaam op te nemen en zorgt dus voor stevige botten en tanden. Vitamine D speelt ook een belangrijke rol voor het immuunsysteem. En last but not least zorgt Vitamine D voor een goed gehydrateerde huid. Een tekort aan Vitamine D kan resulteren in botontkalking, een neergeslagen humeur en spierzwakte. Daarnaast kunnen er verschillende huidklachten ontstaan zoals dus een droge huid of juist acne door een verstoorde talg productie. Voldoende Vitamine D draagt zelfs bij aan een vermindering van rimpels en het geeft je huid zo gewilde glow. Maar het allerbelangrijkste is dat Vitamine D helpt om de huid ¨rustig¨ te houden door de ontstekingsremmende werking bij acne en het verminderen van roodheid en eventuele zwelling van de huid.

Hoe krijg je voldoende Vitamine D binnen:

Zonlicht is een belangrijke bron van Vitamine D. Wist je dat Vitamine D een van de weinige vitamines is die het lichaam zelf kan aanmaken? Naast zonlicht vind je vitamine D ook in bepaalde voedingssoorten en kun je eventueel kiezen voor supplementen. Met name in de herfst en winter kun je meer last krijgen van een Vitamine D tekort omdat je gewoonweg minder buiten te vinden bent.

Vitamine D in voeding vind je voornamelijk in van nature vette vissoorten (denk aan haring en zalm bijvoorbeeld). Daarnaast vind je Vitamine D in eieren, zuivelproducten en ook Portobello champignons bevatten een goede dosis Vitamine D (Yummie en heerlijk voor de herfst).

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Vitamine D ligt volgens op het voedingscentrum op 10 microgram per dag. Advies hierbij is om voeding te eten die Vitamine D bevat (volgens de schijf van vijf) en minimaal 15 – 30 minuten in de zon te zijn per dag. (Let wel dat je de huid moet beschermen tegen zonverbranding). Lukt dit niet dan kan een Vitamine D supplement aanvullend werken.

Bij ons in de salon kun je terecht voor de Xtra C & D3 supplementen van Laviesage.

Xtra C& D3 250 tabs