Voorzorgsmaatregelen

Botoxbehandeling

Zorg ervoor dat eventuele antibioticakuren ruim een week zijn afgerond.
U mag 48 uur na de botox behandeling niet onder de zonnebank of in de zon.
Houd er rekening mee dat u deodorant opnieuw moet aanbrengen na de behandeling tegen overmatige transpiratie van de oksels met botox.

Spraytan

Zorg dat u goed gescrubt heeft en de gewenste lichaamsdelen geschoren heeft. Doe geen bodylotion, deodorant, gezichtscrème of make-up op.
Trek donkere, loszittende kleding aan.

Fillerbehandeling

Neem vanaf een week voor de behandeling geen ibuprofen, aspirine, vitamine E of visolietabletten in. Deze middelen kunnen het bloed verdunnen en sneller blauwe plekken doen ontstaan. U kunt, als u snel blauwe plekken krijgt, Arnica tabletten of druppels gebruiken vanaf 4 dagen voor de behandeling.
Heeft u wel eens last van een koortslip? U kunt dan preventief Zovirax smeren en/of L-lysine innemen om te voorkomen dat u een koortslip krijgt vlak voor/ na het prikken in het gebied van de mond.
Zorg dat u icepacks in huis haalt om eventuele zwelling mee te verminderen.
Zorg ervoor dat u een week na de behandeling niet in de zon gaat.

Peeling

Voor een peeling is het belangrijk dat u 2 weken niet in de zon bent geweest, en minstens 2 weken niet de zon ingaat. Zorg ervoor dat u tenminste 3 maanden geen crèmes met tretinoine (vitamine-A-zuur crème) heeft gebruikt, tenzij de arts dat heeft aangegeven.

Cryolipolyse behandeling

Zorg voor loszittende kleding zodat de behandelde zone na de behandeling niet in strakke kleding zit. Drink geen alcohol de dag van de behandeling.
Het is prettiger de behandeling niet tijdens de menstruatie te laten plaatsvinden.

Laser

Zorg dat u tenminste enkele weken geen zon gehad heeft: Zonvakantie, wintersport, een zonnebank- of een terrasbezoek. Zorg ervoor als u naar de kliniek komt dat u geen crème, zonnefactor of make-up op heeft. Heeft u wel eens last van een koortslip? Geef dit aan zodat u een preventief kuurtje antivirale medicatie kunt krijgen om te voorkomen dat de laser een koortslip opwekt. U kunt dit kuurtje ook bij uw huisarts opvragen.

Zorg dat u na de laser behandeling een goede recovercrème heeft (wij adviseren en verkopen Oxygenetix) om de huid optimaal te laten herstellen en zo min mogelijk bijwerkingen te verwachten. U kunt enkele weken niet in de zon omdat er dan reactieve pigmentvlekken kunnen ontstaan.